Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Koronavirus – očista planety

Koronavirus, Covid - 19, to jsou slova, která se v současné době vyskytují nejvíce v našich hovorech. Je koronavirus opravdu naše zkáza? Vnímám to jinak.

Celý svět „blázní“. A mě to nechává klidnou. Jsem divná.  Cítím, že to muselo přijít. Jako lidstvo jsme zdegenerovali. Naše životy se odehrávají v zaměstnání, v nákupních centrech a u mobilu.  Koronavirus nás vlastně přišel zachránit.  Tak to vidím já:

1. Chvat a shon

Už tolik nechvátáme. Ono není kam. Nemůžeme do kina, divadla, na nákupy zbytečného množství oblečení, nemůžeme ani do posilovny,do dětské herny. Jdu z práce s tím, že odpoledne nemám žádnou aktivitu mimo domov. Vnímám to jako příjemné zpomalení.

2. Děti

Děti jsou doma. Máme na ně víc času. Zjišťujeme, že je neumíme zabavit bez televize, mobilu, počítače. Hledáme pro ně hry, společně trávíme čas. Ano, rodiče jsou hodně unavení, ale děti si pořizovali pro sebe. Děti potřebují trávit čas se svými rodiči.  A víte, kolik dětí se narodí cca za 9 měsíců? :o)?

3. Rodina

Rodina je pohromadě. Maminka nemůže na kosmetiku, k holiči, s kamarádkami na kafe. Táta nejde na tenis, do hospody. Rodina tráví spolu víc času. Kdy, kromě dovolené, se povede, že může rodina společně snídat, obědvat nebo večeřet?

4. Manželství

Ano, některá manželství tohle nevydrží. Nevydrží být moc času pohromadě a dojde k rozvodům. Ale nedošlo by k rozvodu dřív nebo později stejně??? Jen to teď bude o trochu rychlejší.

5. Úklid domova

Část obyvatelstva, hlavně ženského, začala uklízet. Dělám to taky. A vzala jsem to hodně zhurta. Vše nepotřebné a nepoužívané prodávám na bazaru, rozdávám, dávám do charity nebo vyhazuji. Tohle bychom měli udělat s celým svým životem.

6. Úklid života

Vše, co už nepotřebujeme, pryč s tím. Věci i lidé. Je ten nejsprávnější čas. Teď se velmi snadno ukazuje charakter lidí. Vidím to ve svém, hlavně pracovním, okolí.„Vykopávám“ všechny lidi, kteří nemají stejný pohled na život jako já. Jsou pro mě nepotřební, nic mi nepřinášejí ani já jim ne. Na druhou stranu se ukazují i opaky. Nevýrazní lidé se najednou ukázali, nezištně pomáhají.

7. Škola

Velká část rodičů vidí školu a učitele jako něco, co je špatně. Učitelé špatně učí, špatně vychovávají jejich děti, vlastně je škola celá úplně špatná. Myslím, že nyní dost z těchto rodičů ocení náročnost práce učitelů a jejich podíl na výchově svých dost často rozmazlených a nevychovaných dítek.Teď je mají učit doma. A je to katastrofa. Ještě rádi jim je za čas předají do školní péče. A třeba jim ještě za jejich práci poděkují a začnou si jí vážit.

8. Životní prostředí

Nejsem odborník na životní prostředí, ale myslím si, že díky tomu, že létá méně letadel, jezdí méně aut, bude i o kapičku čistější vzduch.

9. Malí podnikatelé

Ano, je to velký problém, naprosto to chápu, ale v téhle době se ukáže, jak malí podnikatelé myslí na zadní kolečka. Pokud je to schopný podnikatel, udělal si doporučovanou tříměsíční rezervu a tohle přežije sice se ztrátou, ale nepoloží ho to. Pokud tuto rezervu nemá, skončí. 

10. Staří a nemocní

Pokud jste mě již neukamenovali za bod 9, teď to přijde jistě. Naše planeta je „stará a nemocná“. Díky práškům na všechno máme velkou část obyvatel přestárlou. Nevíme, co s tím dělat ekonomicky. Pokud starý člověk žije aktivně, je to v pořádku. Ale pokud jen „dožívá“ a my ho díky práškům držíme jen při životě, není to správné. Třeba to ani on takhle nechce. Příroda to takhle nedělá. Příroda vše staré a nemocné ničí. A tak to dělá i koronavirus.

11. Lidská inteligence a vyčůranost

Jako lidé (a myslím, že to platí o části populace v každém národu) jsme vyčůraní. Naše vychytralost nezná hranic. To se ukázalo hned na začátku doby koronaviru. „Když přijedu z nakažené Itálie do 23,59 hodin, nemusím být v karanténě, jsem vlastně zdravý.“ „Když budu v karanténě a vezmu si plyšového psa na procházku, tak si můžu jít, kam chci.“ Neměla by příroda právě takové lidi trochu upozornit, že takhle tedy ne?

12. Trochu naruby

Když zde neřádil koronavirus, rodiny trávily čas doma, u počítače, u mobilu. Najednou, když nás všude ohrožuje, tráví čas v parku. Není to trochu naruby?

 

Jistě se mnou nebudou mnozí souhlasit, budu zde mít hodně negativních komentářů, ale to je asi vše, co se mnou uděláte.  Můj názor na tuhle očistu planety nezměníte. Je správná.

Autor: Michaela Sazamová | úterý 24.3.2020 9:23 | karma článku: 21,73 | přečteno: 702x
  • Další články autora

Michaela Sazamová

Tma přede mnou, tma za mnou 4. díl – pobyt

Pobyt ve tmě, terapie tmou. Odvážná osoba se nechá na týden (nebo déle) ubytovat v místnosti bez světla, zvuku, rodiny. Co to s ní udělá? Co to přinese? Vydrží to? Nezblázní se? Posune se ve svém životě nebo se jen dobře vyspí????

10.2.2023 v 16:28 | Karma: 14,42 | Přečteno: 456x | Diskuse| Ona

Michaela Sazamová

Tma přede mnou, tma za mnou 3. díl – příprava

Pobyt ve tmě, terapie tmou. Odvážná osoba se nechá na týden (nebo déle) ubytovat v místnosti bez světla, zvuku, rodiny. Co to s ní udělá? Co to přinese? Vydrží to? Nezblázní se? Posune se ve svém životě nebo se jen dobře vyspí????

19.1.2023 v 15:21 | Karma: 9,11 | Přečteno: 300x | Diskuse| Ona

Michaela Sazamová

Tma přede mnou, tma za mnou 2. díl – informace

Pobyt ve tmě, terapie tmou. Odvážná osoba se nechá na týden (nebo déle) ubytovat v místnosti bez světla, zvuku, rodiny. Co to s ní udělá? Co to přinese? Vydrží to? Nezblázní se? Posune se ve svém životě nebo se jen dobře vyspí???

12.1.2023 v 6:50 | Karma: 7,41 | Přečteno: 188x | Diskuse

Michaela Sazamová

Tma přede mnou, tma za mnou 1. díl - myšlenka

Pobyt ve tmě, terapie tmou. Odvážná osoba se nechá na týden (nebo déle) ubytovat v místnosti bez světla, zvuku, rodiny. Co to s ní udělá? Co to přinese? Vydrží to? Nezblázní se? Posune se ve svém životě nebo se jen dobře vyspí???

11.1.2023 v 15:28 | Karma: 8,69 | Přečteno: 240x | Diskuse| Ona

Michaela Sazamová

Tak pojďte paní Kovandová….

Jsem zdravý člověk. K lékaři chodím pravidelně, ale pouze na preventivní prohlídky. Návštěvy lékařů nesnáším a opravdu je neobtěžuji s blbinami. Ovšem dnešní zážitek z ORL už asi nic nepřekoná.

11.3.2021 v 18:15 | Karma: 31,09 | Přečteno: 1473x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1497x
Do svého zatím posledního života jsem se narodila jako žena Vodnář. Miluji psychologii, která mi pomáhá pochopit chování lidí. Ráda pozoruji život a rozdílnost ženského a mužského světa.

Seznam rubrik