Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Píšete, že právo být na toaletě je právo nevýlučné, ale já bych řekl, že vzhledem k činnosti, která se tam provádí, jde o právo ryze výlučné...

0 0
možnosti
Foto

Nejsem právník, takže se omlouvám za chybné použití slova... opravuji. ;-D

0 0
možnosti
PB

Dal jsem vám karmu, ale z jiného důvodu než o čem hovořil text vašeho článku.

Práva rodičů totiž žádná neexistují. Neexistují ani možnosti rodičů. Pouze povinnosti a odpovědnost daná zákonem. Za jejich ustájení, krmení, chování.

Pokud ráno v 7:00 řeknete dítěti: běž do školy, a ono vám odpoví vyliž mi prdel, je vina na vaší straně. Dítě to tak cítí a má svá práva a vy ho nemůžete k ničemu nutit, natož mu vyhrožovat fyzickým násilím ( ti dám facku až se přehneš). Pokud takto ležící dítě na základě svých práv nenastoupí v 8:00 na vyučování, na vině jste opět vy a ne on, ona., ono. A pokud jste mu řekla, že má jakýkoliv zákaz, třeba PC,TV, nebo volného pohybu, jste opět agresor. Pokud vám dítě, které nemáte právo zadržet, kamkoliv odejde, potom jste na dálku odpovědna za jeho chování, které nemáte právo vybírat, řídit ani kontrolovat. A pokud se vám dítě nevrátí z cesty, kterou nemáte právo ani blokovat, komentovat či se na ni ptát, potom jste se dopustila trestného činu zanedbání výchovy svěřené osoby.

Zdroj: Zákon o rodině, Práva dětí UNICEF , Úmluva o právech dítěte, OSPOD + 30 neziskovek.

0 2
možnosti
Foto

Ano, máte naprostou pravdu. Opravdu je někdy právo trochu mimo realitě. Všechny tyhle práva dítěte podle Unicef jsem porušila při výchově svých dětí a jsou z nich zdravě smýšlející a vychovaní dospělí lidé. Zákon se prostě někdy porušovat musí. ;-D

5 0
možnosti
ZH

No co, pořídila jste si děti, tak trpte (vlastně nestěžujte si zpětně na utrpení). ;-D

0 0
možnosti
Foto

A jak jste přišel na to, že si stěžuji?

0 0
možnosti
PK

No, já bych ještě přitvrdil a dále bych specifikoval práva otce a matky;-D

0 0
možnosti
Foto

Super, děkuji za inspiraci. Ale to až zítra, za chvíli začíná James Bond. ;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1497x
Do svého zatím posledního života jsem se narodila jako žena Vodnář. Miluji psychologii, která mi pomáhá pochopit chování lidí. Ráda pozoruji život a rozdílnost ženského a mužského světa.

Seznam rubrik