Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Míšo, přiznávám, že takhle "v první linii" bych už pracovat fakt nechtěla, ač jsem si to před mnoha lety v nemocnici taky užila. Vím, že úředníci prostě dělají svoji práci (hezkých pár let jsem na dvou úřadech taky strávila), vím, že je to člověk od člověka, jdu s úsměvem a snahou se domluvit, ale zrovna v těch sociálních věcech mám prostě dlouhodobou zkušenost víc než špatnou, tak mi to vždycky připadá jako domy hrůzy, kdykoliv tam jdu jinak, než pracovně (a teď doufám, že už snad nebudu muset).

Chápu, že je to chyba systému a ne úředníků, ale občas to prostě na mašli je...

3 0
možnosti
Foto

Naštěstí nepracuji úplně v první linii... To "oddřou" pracovnice na přepážce. A asi vás překvapím... I po 25 letech mě ta práce baví, i když některý den je náročnější. :-)

0 0
možnosti
DP

Je fakt, že do těchto institucí docházím tak nějak přednaštvaná. Ovšem příjemně mě zaskočí, když na druhé straně není stejně naladěný člověk. Není nad to, odcházet z úřadu s úsměvem.

2 0
možnosti
Foto

A věřte, že je velmi náročné být milá, když přijde takový "přednaštvaný" klient.;-D Snažím se to nebrat osobně... vždycky si řeknu, že ten chudák má asi doma peklo, hrozného alkoholika nebo šílenou fúrii... To mi pomůže být na něj milá, i když si na mě vylévá svůj vztek... ;-D

1 0
možnosti
JR

To musí být čirý masochismus, pracovat na tak šíleném místě. Doporučil bych změnu zaměstnavatele.

0 0
možnosti
Foto

mě to hodně baví... psychologie v praxi... děkuji za doporučení, ale zůstanu... ;-D

1 0
možnosti
MB

S úřady přicházím do kontaktu poměrně často. Na jednotlivé osoby si ani nemohu stěžovat - tady jde hlavně o systém! Neuvěřitelnost byro a putovatelnosti doporučených dopisů! Pak klasika nedoručení - člověk zase putuje za dopisem. Příkladů hora, od stavby komínu a úprav na chalupě - Mega byro proces! Pak mé kolečko na poštu - Už mohu stavět. Pak kolečko ženy - už taky může stavět! Celkem 7 měsíců jsem si dopisoval s MF, (otcův vklad do Družstevny), chvála po 18 letech vyřešeno. Ve stejný den!, jsem,, održel dopis FÚ o nutnosti podání Daní z nemovitostí 2018! Nutno provést do 15 dnů - Jinak pokuta! Opět honba za informací - Bodrý úředník pravil, že se nic neděje - FÚ mají nějaký nový PC program, kde porovnávají údaje z Katastru a určeným Výměrem platby. Pozemky koupené i před 15 lety, údajně nejsou k Dani načteny !? OK, spravíme osobně, hurá na Úřad! Chci tím říci, že ti úředníci jsou samozřejmě neoblíbení - Člověku hatí život. Oni sami však sdělují, že jsou pouhým výkonem - Toho předepsaného! Chápu - Nic ve zlém,. v době PC + Digi jsme jako v RU ! Ta obludnost je neuvěřitelná, o nákladovosti poštovného, ztrátě času + starostí poctivce - Ani nemluvě ! :-)

2 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím, jako občan se s tím taky setkávám... viz můj blog

https://michaelaseibertova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=665438

Mě hodně vadí nepropojenost jednotlivých úřadů - Finančák, sociálka, živnostenský, pojišťovna.... snaha o propojení byla, leč se to díky technice (IT) nepovedlo... Takže například podnikatel musí běžet na finančák, pak na sociálku, pak na pojišťovnu a všude něco podávat... ano, máme datové schránky, ale ty má jen málo kdo z běžných občanů... ne každý je specialista IT... :-/;-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1497x
Do svého zatím posledního života jsem se narodila jako žena Vodnář. Miluji psychologii, která mi pomáhá pochopit chování lidí. Ráda pozoruji život a rozdílnost ženského a mužského světa.

Seznam rubrik